© eigen werk
OPENSCHUURDAG - DAG VAN HET HOOGSTAMFRUIT MéT REPAIR CAFé & GEEFPLEIN

OKTOBER

1
ZONDAG
SINT-GILLIS-WAAS • We verwachten je op onze laatste openschuurdag van 2017, hopelijk een zonnige nazomerdag.“De Panneweelboomgaard levert ieder jaar een mooie oogst lekker fruit op: appelen, peren, pruimen, kersen en noten… oude en nieuwe rassen. “

Wie kent ze allemaal, de mooi gekleurde appelen en peren? En wat kan je er allemaal mee bereiden? Je leert en proeft het allemaal tijdens deze ‘dag van het hoogstamfruit’.Dit jaar hebben we meerdere pomologen op bezoek; ze geven je graag alle info over welke fruitboom het best in jouw tuin past.

Heb je een onbekende appelboom in de tuin, breng een foto mee en enkele vruchten, deze kenners brengen hem op soort. Ook de heer Jacobus Bosschaerts, Vlaanderens bekendste pomoloog zal aanwezig zijn. Jan Van Hove neemt je mee voor een rondleiding in de Panneweelboomgaard. Hij vertelt je graag en gepassioneerd alle geheimen van de ecologische verzorging van je fruitboom.Voor de allerkleinsten hebben we themagebonden kleurplaten en tekengerief klaarliggen. 'Creatief voor Natuur' bakt tegen dat jullie komen, een lekker taartenbuffet bijeen, gemaakt met de oogst uit onze boomgaard.

O ja ... gewoon wat gezellig bijpraten in het najaarszonnetje kan uiteraard ook.En ook de wergroep Transitie is weer van de partij met een Repair Café en een Geefplein. 

Repair Café Repair Cafés zijn gratis bijeenkomsten voor iedereen waarbij vrijwilligers de bezoekers helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de vrijwillige deskundigen aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om de herstellingen uit te voeren.

In dit Repair café herstellen we kledij, juwelen, elektrische apparaten, fietsen en slijpen we messen, scharen en beitels. www.repaircafe.be Geefplein Breng spullen van thuis mee die je niet meer nodig hebt: speelgoed, kledij, kleine meubels, huishoudmateriaal, boeken …

Anderen die je spullen wel kunnen gebruiken, kunnen ze meenemen. Zie je zelf iets dat je kan gebruiken, neem het mee en bezorg het een nieuw leven. Enige voorwaarde is dat de spullen die je meebrengt bruikbaar en in goede staat zijnGeefplein:  Breng spullen van thuis mee die je niet meer nodig hebt: speelgoed, kledij, kleine meubels, huishoudmateriaal, boeken …

Anderen die je spullen wel kunnen gebruiken, kunnen ze meenemen. Zie je zelf iets dat je kan gebruiken, neem het mee en bezorg het een nieuw leven. Enige voorwaarde is dat de spullen die je meebrengt bruikbaar en in goede staat zijn. Meer info over de fruitdag: Marc Bogaerts en Jan DhollanderMeer info over transitie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Natuurhuis Panneweel
Krekeldijk 2
9170 Sint-Gillis-Waas
breng me hierheen