© Lavandin
© Lavandin
WORKSHOP - ZELF EEN ECOLOGISCHE TUIN AANLEGGEN

SEPTEMBER

16
ZATERDAG

SEPTEMBER

23
ZATERDAG

OKTOBER

14
ZATERDAG

OKTOBER

21
ZATERDAG
MILLEN • Wenst u zelf uw tuin op een ecologische manier aan te leggen en te beheren ? Maar weet u niet hoe hieraan te beginnen ? In onze 4-daagse workshop komt u alles te weten over het aanleggen en het beheren van een ecologische siertuin.

De workshop duurt vier lesdagen en start op zaterdag 16 september 2017 in het ontwerpatelier van Lavandin tuin- en landschapsarchitectuur. De lessen gaan door op zaterdag 16/09, 23/09, 14/10 en 21/10, telkens van 9u00 tot 12u00.
Lesgevers: Wim Cornelis (in de Buitenlucht).

We starten met een theoretische les over de aanleg van een ecologische siertuin.
U leert een tuinplan lezen en leert verschillende technieken om zelf een tuin aan te leggen. U komt te weten welke planten zich goed voelen in uw tuinbodem.

Tijdens de tweede les brengen we een bezoek aan een ecologische tuin. Tijdens dit tuinbezoek gaan we dieper in op het ecologisch beheer van een siertuin. In de voorbeeldtuin kan u heel wat ideeën opdoen voor uw eigen tuin.

In les drie en vier gaan we zelf aan de slag. Aan de hand van een tuinplan leren we een tuin uitzetten, een bloemenweide aanleggen, bomen, heesters en hagen planten en maken we met vaste planten plantencombinaties op basis van hoogte en kleur. Samen maken we een takkenwal en een ecologische tuinafsluiting.

Na de workshop bent u ecologisch onderricht en in staat om zelf een ecologische tuin aan te leggen.

Prijs: € 140,-. In de prijs is inbegrepen: een syllabus, koffie, thee en fris.
Inschrijven voor de workshop doet u op http://www.lavandin.be/workshops.html.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Ecowinkel Lavandin
Genendries 32
3770 Millen
breng me hierheen